Onze twee dynamische organisaties vonden elkaar reeds eerder als partners binnen het ESF-project Over-Bruggen, waarbij we werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. Deze samenwerking verloopt zo positief dat we besloten als co-aannemers een offerte in te dienen op twee bestekken van VDAB: een vooropleiding Hout & Bouw en een vooropleiding Elektriciteit, beiden specifiek voor de Rupelstreek en alvast voor de komende vier jaar.

Werkzoekenden met technisch talent maar zonder ervaring of opleiding kunnen zich dankzij deze vooropleidingen in acht weken tijd laten klaarstomen voor de finaliteitsopleidingen Hout & Bouw of Elektriciteit bij VDAB. Zij zullen in de vooropleidingen de nodige basiskennis opdoen en ondersteund worden op persoonlijk vlak indien nodig. Deze opleidingen leiden naar knelpuntberoepen met een zeer grote kans op duurzame tewerkstelling. Uitstekend nieuws voor werkzoekenden in onze regio!

VZW De Steenschuit in Boom is een ambitieuze organisatie die binnen haar sociale en economische doelstellingen tot nu toe een beroepsopleiding houtbewerking aanbood aan verschillende maatschappelijke kansengroepen. De expertise die zij daarmee hebben uitgebouwd zullen zij nu weer kunnen inzetten maar met een bredere focus op hout & bouw en elektriciteit. Vlotter focust zich als co-aannemer in deze nieuwe opdrachten vooral op het begeleiden en coachen van de cursisten die drempels ervaren tijdens de opleiding. De collega’s van de tewerkstellingsdienst van Vlotter zullen daarvoor enthousiast hun kunde inzetten. Groep Intro tenslotte zal als onderaannemer taalcoaching voorzien voor anderstalige cursisten die daar nood aan hebben.

Wanneer de nieuwe opleidingen exact van start gaan, laten we snel weten. We vatten alvast met heel veel enthousiasme de voorbereidingen aan!

Zo zoeken we onder meer drie instructeurs. Ben je technisch aangelegd en heb je didactische vaardigheden? Of ken je zo’n witte raaf in je professioneel netwerk of vriendenkring? Aarzel dan niet en bezoek onze vacaturepagina voor meer informatie over de functies en wijze van solliciteren!