Ondertussen zijn er al een tiental deelnemende handelaars, maar elke handelaar uit de deelnemende gemeenten kan zich nog steeds inschrijven op gratiswater.be!

 ‘Gratis Water’ is een idee van Vlotter, intergemeentelijk uitgewerkt met de steun van Eerstelijnszone RupeLaar en de gemeenten Aartselaar, Boom, Hemiksem en Niel waarin deze actie vanaf heden actief is. Het idee achter het initiatief is vooral om ouderen en zwakkeren die in beweging zijn ten allen tijden een glaasje gratis water te kunnen aanbieden wanneer zij het even nodig hebben. Zeker nu tijdens (extreem) warme periodes maar ook op andere momenten. Op deze manier is er altijd een gratis glaasje water in de buurt voor wie het even nodig heeft.

Dit initiatief wordt ook ondersteund door waterbedrijf PIDPA dat o.a. aan elke deelnemende handelaar een gratis glas geeft.

Gratis water

Tim Van Camp – intergemeentelijk preventiewerker Vlotter – legt uit:

“Met Gratis Water zijn we de eerste regio in Vlaanderen (of zelfs ruimer nog in heel België) die de handen in elkaar slaat met lokale ondernemers en er op deze manier voor zorgt dat er altijd een gratis glaasje water in de buurt is voor wie dit even nodig heeft. Het is hartverwarmend om te zien op welke korte tijd alle gemeenten en heel wat handelaars dit initiatief ondersteunen. We hebben dit in een recordtempo kunnen realiseren. De deelnemende gemeenten laten op deze manier hun hart zien voor iedereen die het al eens moeilijk heeft”.

Het project ‘Gratis Water’ kadert in een breder actieplan waarbinnen binnenkort nog unieke initiatieven zullen volgen om elke inwoner aan te sporen in beweging te blijven.