De pastorij te Niel krijgt een nieuwe, welgekomen bestemming en wordt omgevormd tot een heuse brasserie.

De concessieovereenkomst hierover tussen het gemeentebestuur en Vlotter werd ondertekend op 8 juli. Tot grote tevredenheid van alle betrokken partijen.

Vlotter neemt de rol op van concessiehouder en investeerder en zal in de brasserie mensen te werk stellen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de uitbating van de pastorij zelf slaat Vlotter de handen in elkaar met 3Hoek. 3Hoek is vandaag al horeca-uitbater in o.a. het cultureel Centrum van Lier en zal instaan voor de feitelijke uitbating.

De concessieovereenkomst loopt over een periode van 30 jaar en stipuleert de omvorming van de pastorij tot een laagdrempelige brasserie, met de mogelijkheid om feesten en andere activiteiten te organiseren.

Alvorens het zover is, staat er wel nog heel wat werk te gebeuren. Zo moet het gelijkvloers volledig verbouwd worden tot een toegankelijke horecazaak. De eerste verdieping zal voornamelijk fungeren als feest- en vergaderruimte. Rekening houdend met de nodige wijziging in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) en met de verbouwingswerken, is de streefdatum voor opening gepland voor eind 2023.